TravelSoft Online

TravelSoft Online Kft.
Budapest, Acsády Ignác u. 13.
H-1122

Tel.: +36 (1) 309-7335
Fax: +36 (1) 309-7336
E-mail:

Magellan touroperátori program
Szervezze velünk útját, munkáját, értékesítését.
Touroperátori program

A MAGELLAN™ touroperátori program az utazásszervezők számára készült, ennek megfelelően fő funkciója az árualap (katalógusok, utak, turnusok, ártáblázatok, kontingensek, kapacitások, stb.) létrehozása, karbantartása, az árualapban megtalálható termékek saját és ügynöki értékesítésének teljeskörű kiszolgálása, valamint az utazás lebonyolításához szükséges bizonylatok, listák, egyéb okmányok kinyomtatása. A rendszert használó utazásszervező ugyanabból a központi adatbázisból
végzi saját fiókhálózatán belüli értékesítéseit, melyhez az ügynöki hálózat más turisztikai rendszereken (pl. Columbus OnLine) keresztül hozzáfér, így nincs szükség a kapacitások megosztására, lényegesen egyszerűbbé és követhetőbbé válik a helyfoglalási folyamat. A program a következő előnyöket, szolgáltatásokat nyújtja Önnek:

Kezelés

A program korszerű Windows alapú felhasználói felülettel rendelkezik, ezáltal lehetővé teszi a gyors és könnyű használatot. A tranzakció-alapú adatbázis-kezelés biztosítja az adatok konzisztenciáját, a rugalmas kiértékelési és listázási lehetőségeket. A távoli menedzselhetőséget a vékony-kliens technológia szolgálja, melynek következtében az adatoknak csak az éppen szükséges része 'utazik' a kommunikációs hálózaton, csökkentve az adatátviteli költségeket és növelve a gyorsaságot.

Katalógusok

A touroperátorok termékeiket, szolgáltatásaikat katalógusokba rendezik, melyeket aztán kiadvány formájában, vagy egyéb módon (pl. Interneten keresztül) publikálnak az utazóközönség felé. A rendszerben szintén katalógusokhoz köthetőek az egyes szolgáltatások, termékek. Egyidőben több aktív katalógusa is lehet egy touroperátornak, ezekből párhuzamosan folyhat az értékesítés.

Utak

A katalógusokon belül utak találhatóak, melyek lehetnek országok, desztinációk, vagy az út jellegétől függő egyéb utak (pl. tanulmányutak, városlátogatások, stb.). Az utak alá rendezés elsősorban az értékesítés gyorsítását, a megfelelő szolgáltatások egyszerű kiválasztását szolgálja, ugyanakkor a bevételek és kiadások úthoz rendelésével folyamatosan nyomon követhető egy adott út jövedelmezősége, ami alapján a szükséges kereskedelmi döntések a megfelelő időben meghozhatóak.

Turnusok

Az utazásszerezők többsége turnusokba szervezi utasait, ehhez rendeli kapacitásait, eszerint alakítja árstruktúráját. A rendszer segítségével egyszerűen és gyorsan generálhatóak a turnusok az út érvényességének időtartamán belül tetszőleges turnushosszal. Az automatikusan generált turnusok kézzel tetszés szerint összevonhatóak, vagy akár törölhetőek.

Szolgáltatások és termékek

Az értékesítés folyamán szolgáltatásokat és azon belül termékeket adunk el. A szolgáltatások különböző típusúak lehetnek, úgy mint pl. szállás, repülőjárat, fakultatív program, transzfer, melyek jellegüknél fogva eltérő kezelést igényelnek. Vannak olyanon melyek szabadon értékesíthetőek, illetve olyanok melyekhez kontingensek (kapacitások) tartoznak, csak lekéréssel foglalhatóak, vagy esetleg csak egy másik szolgáltatáshoz kapcsoltan értékesíthetőek. A szolgáltatásokon belül különféle termékek vannak, pl. egy szállodán belül egyágyas, kétágyas szobák, félpanzió, vagy egy
charterjáratnál csak odaúti, vagy retúr repülőjegy. A termékek rendelkezhetnek értékesítésükre vonatkozó megkötésekkel (pl. minimum, vagy maximum résztvevő létszám, életkor, stb.). Termékek és a szolgáltatások is kapcsolhatóak egymáshoz, mellyel tetszőleges kombinációjú értékesítési egységek, package-ek hozhatóak létre.

Kontingensek

A szolgáltatásokon belül az egyes termékekhez kontingensek, kapacitások rendelhetőek. A kontingensek alapparaméterein túl beállítható pl. a megengedett túlfoglalás mértéke, az automatikus várólista elfogadás, a lemondásra vonatkozó feltételek. Az alapparaméterek alapján automatikusan generálhatóak a kapacitások, melyekből vissza lehet tartani tetszőleges mennyiséget, illetve mód van -kereskedelmi megfontolásokból- a ténylegesen rendelkezésre álló mennyiségtől eltérő kapacitás megjelenítésére is. Bármely időpillanatban pontosan látható a kontingensek töltése, a még rendelkezésre álló kapacitás, illetve szükség esetén kézzel lezárható a kontingens, azaz a további értékesítés felfüggeszthető.

Ártáblázatok

A szolgáltatásokhoz szezononként ártáblázatok rendelhetők, melyek termékenként tartalmazzák az eladási és beszerzési árakat, ÁFA tartalmat, alkalmazható kedvezmény kategóriákat és mértékeket, illetve a kalkuláció alapparamétereit.

Foglalás

A helyfoglalás a Columbus OnLine rendszeren keresztül történik. A Columbus OnLine cégünk saját foglalási rendszere, melyre Magyarországon már nagy számú irodai hálózat kapcsolódik. Az intelligens, Windows alapú felhasználói felületen az értékesítők kiválasztják az értékesítendő
szolgáltatást, illetve terméket és megadják az egyéb szükséges paramétereket. A rendszer a megadott adatok alapján egy standard formátumú üzenetet generál a a szolgáltató felé, melyet a touroperátor oldalán a Magellán szerver szolgál ki. Az értékesítés folyamatának minden
tranzakcióját (foglalás, törlés, módosítás, szabad kapacitás lekérése, stb.) standard üzenet írja le.

Listák

A Magellan részletes listákkal szolgáltat a referens részére a foglalásokról, módosításokról szolgáltatásokra és/vagy utasokra lebontva (indulási lista, érkezési lista, helyfoglalási lista, stb.). A forgalom, értékesítés értékeléséhez időszakra lebontott statisztikák kérhetőek szintén különböző szempontok (szolgáltatás, utas, ügynök, stb.) alapján. A kért kimutatások képernyőn, vagy nyomtatón jeleníthetők meg.

Irodai munka

A Magellan a touroperátori (referensi) tevékenységet támogatja. Az utassal és a viszonteladókkal kapcsolatos egyéb adminisztratív teendőket (számlázás, pénztár, stb.) a TravelOffice végzi el. A két program szorosan integrált, a szükséges adatok szinte lláthatatlanul kerülnek át egymás rendszerébe.

Internet

A Magellannal lehetőség van a biztonságos, fizetéssel kombinált internetes foglalások kezelésére (külön modul). Ebben az esetben az Internet felöl érkező foglalás, mint ügynöki foglalás különül el, ezáltal speciális feltételek állíthatóak be hozzá (listaár, lemondási feltétel, stb.). Az Interneten lévő statikus tájékoztatóhoz (pl. útleírás, szállásleírás) tartozó dinamikus adatok (pl. ár, foglalhatóság) automatikusan frissíthetőek a Magellanból.

Egyéb tulajdonságok

Egyszerű módon hozzárendelhető az egyes utasokhoz a vásárolt szolgáltatás, az ár automatikusan összegződik minden egyes résztvevőre. Korlátlan számú ár állapítható meg minden egyes eladott szolgáltatásra, illetve termékre.
Az utazási rekord adatainak felhasználásával bármely okmány automatikusan elkészíthető (ajánlat, visszaigazolás, voucher, számla, stb.) okmánytól függően akár minden utasnak egyedileg, vagy az összes utasnak egyszerre kinyomtatva csak a kívánt adatok megjelenítésével.
Egyedileg és hálózatban is működik, a hálózaton lehetővé téve több funkció, információ egyidejű használatát azonos adatbázison, természetesen a megfelelő adatbázis-védelmi szempontok figyelembevételével. Az adatok biztonságban vannak, az átlag felhasználó nem férhet hozzá.
Teljeskörű (bármilyen) valuta-deviza kezelése, aminek segítségével lehetőség van pl. márkában megadni az út árát, s az ügynöktől függően átszámítódik pl. dollárra (beutaztatás).


Szolgáltatásaink között szerepel a telefonos help-desk szolgáltatás. Az újabb verziófrissítéseket a karbantartás keretében biztosítjuk ügyfeleinknek, ezáltal rendszere mindig naprakész marad.

Technikai követelmény (minimum):
INTEL PENTIUM 166, 64 MB RAM, SQL alapú adatbázis-kezelő (MS SQL, Interbase)

A program minden előnyét, könnyű kezelhetőségét nincs mód bemutatni egy rövid tájékoztatóban.
Szívesen tartunk bemutatót az Ön részére!


» A Magellán touroperátori program prospektusa. «

A Magellán touroperátori program árai

 TravelSoft © 2006 - Minden jog fentartva.